Υλικά
4 ντομάτες χωρίς κοτσάνι και σπόρια Υλικά
1 φλιτζάνι δυόσμος, μαϊντανός και άνηθος ψιλοκομμένοι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγη μπίρα
Λίγο αλεύρι
Κυπριακές πίτες
Πράσινα σαλατικά ή ρόκα
Αλάτι
Πιπέρι
Φάβα
250 γρ. φάβα
1 καρότο καθαρισμένο
1 κρεμμύδι ξερό
1 φύλλο δάφνης
600 ml νερό ή ζωμός
Εκτέλεση
Ντοματοκεφτέδες Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα πολλά υγρά.
Τις βάζουμε έπειτα σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας σιγά σιγά αλεύρι και μπίρα ώσπου να δημιουργηθεί ένας λείος και παχύρρευστος χυλός.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καυτό λάδι και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Φάβα Σιγοβράζουμε τα υλικά για τη φάβα σε σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και χτυπάμε στο μπλέντερ με ελαιόλαδο και αλάτι.
Ψήνουμε τις πιτούλες και τοποθετούμε μέσα τους ντοματοκεφτέδες, λίγη κρέμα φάβας και τα σαλατικά.