banner
banner
banner

Ντοματοκεφτέδες φούρνου

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Υλικά
Υλικά

1 κ. σφιχτές κόκκινες ντομάτες πολύ καλά ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 φλ. φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ½  φλ. ψιλό σιμιγδάλι
1 γερή πρέζα ζάχαρη
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

banner
Εκτέλεση
Εκτέλεση

Στύβουμε το κρεμμύδι με το χέρι να βγάλει τα υγρά του και το βάζουμε σε λεκανίτσα μαζί με τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το βασιλικό ή το δυόσμο, το μπέϊκιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο –λίγο το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αλατοπιπερώνουμε και αν το μείγμα είναι πολύ υγρό προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι ακόμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα με ένα βρεγμένο κουτάλι και το αραδιάζουμε στην λαδόκολλα με 2 πόντους απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Οι ντοματοκεφτέδες είναι έτοιμοι όταν στεγνώσουν και κάνουν κρούστα. Αν χρειάζεται, τους ψήνουμε 5 –7 λεπτά ακόμα.


Α.Τ.

Updated: 27/07/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07/07/16



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος