Follow us

Nτοματοκεφτέδες

Nτοματοκεφτέδες

Υλικά

Υλικά

600 γρ. ντομάτες

1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

1 μικρή πρέζα ρίγανη

1/3 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικό ή φρέσκα φύλλα δυόσμο

1 πρέζα ξερή ρίγανη

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.

Τις βάζουμε να σταθούν λίγη ώρα σε σουρωτήρι.

Τις βάζουμε σε λεκανίτσα μαζί με κρεμμύδι, τα αρωματικά και το αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί ένας χυλός σαν σιρόπι (πυκνόρευστος).

Βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει (όχι να καπνίσει), ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τους μια φορά με ξύλινη λαβίδα ή σπάτουλα -προσέχουμε να μην τους τρυπήσουμε και πάρουν λάδι.

Τους βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί και τους αφήνουμε για 5-6 λεπτά πριν τους σερβίρουμε.Σημ. Οι ντομάτες πρέπει να είναι σφιχτές και κόκκινες και είναι απαραίτητο να τις ξεσποριάσουμε.

Αλλιώς βγάζουν πολλά υγρά και χρειάζονται πολύ αλεύρι για να γίνει σωστός ο χυλός με αποτέλεσμα αμυλώδη, βαριά γεύση.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.