Follow us

Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές

Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

6 ντομάτες μέτριες, ώριμες και ζουμερές

6 πιπεριές πράσινες (προτιμάμε τις ανοιχτοπράσινες, με τη λεπτότερη σάρκα)

2 φλιτζ. τσ.(μείον 3 κ.σ.) ρύζι Καρολίνα

4 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα στο μπλέντερ

1 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

3 κ.σ. σταφίδα μαύρη

2 κ.σ. κουκουνάρι

1 κ.σ. ζάχαρη

2 μέτριες πατάτες

1/2 φλιτζ. τσ. φρυγανιά τριμμένη

1 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος.

Κόβουμε μια φέτα από το επάνω μέρος, χωρίς να τη χωρίσουμε τελείως.

Αδειάζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ .

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τα 2/3 του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τη σταφίδα, ανακατεύοντας.

Όταν γίνει διάφανο και μαλακώσει, προσθέτουμε το κουκουνάρι και το ρύζι και γυρνάμε δυο τρεις φορές.

Χωρίζουμε από τη ντομάτα 1/2 φλιτζ.

τσαγιού, προσθέτουμε την υπόλοιπη στο ρύζι, μαζί με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε το μείγμα.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180°.

Αλατίζουμε ελαφρά το εσωτερικό των γεμιστών και πασπαλίζουμε ελάχιστη ζάχαρη στις ντομάτες.

Τα λαδώνουμε εξωτερικά.

Τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι, αφήνοντας ένα περιθώριο, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, κατά μήκος .Τις λαδώνουμε, τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε ανάμεσα στα γεμιστά.

Ραντίζουμε τα γεμιστά με ελαιόλαδο και ρίχνουμε στα ενδιάμεσα την ντομάτα που κρατήσαμε και 3-4 κουτ.

σούπας νερό.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη φρυγανιά και ψήνουμε τα γεμιστά για μιάμιση ώρα.

Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το ρύζι και ελέγχουμε στο ενδιάμεσο αν χρειάζεται λίγο νερό.

Αφήνουμε τα γεμιστά να σταθούν τουλάχιστον μία ώρα πριν τα σερβίρουμε.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.