ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Ντομάτα

Έχετε αναρωτηθεί πώς τα έχει καταφέρει η ντομάτα να γίνει darling σχεδόν σε κάθε κουζίνα που μαγειρεύεται σε τούτο τον πλανήτη; Πατρίδα της είναι μεν το Μεξικό, αλλά σήμερα δεν είναι δυνατό να σκεφτεί κανείς κάποια μεσογειακή κουζίνα χωρίς ντομάτα!

Ντομάτα

Οι Ισπανοί την πήγαν στις Φιλιππίνες και διαδόθηκε από εκεί σε ολόκληρη την Ασία. Την έφεραν, φυσικά, και στην πατρίδα τους κι έτσι τη σύστησαν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κάτι έχει, όμως, που την κάνει αποδεκτή από τόσο διαφορετικές κουλτούρες. Η απάντηση είναι μία: umami! Η ντομάτα μετρά (ζωή να 'χει!) 246 μονάδες ανά 100 γραμ. και στα ενδότερα μέρη της η αίσθηση είναι πιο δυνατή. Γι' αυτό δεν πρέπει ποτέ να πετάμε τους σπόρους της: μια μελέτη του διάσημου σεφ Heston Blumenthal επιβεβαιώνει την περισσή νοστιμάδα τους. Αν σερβίρετε μια σαλάτα μόνο από τους σπόρους της ντομάτας, θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Δ.Α.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Περισσότερα από