banner
banner
banner

"Ντάκος" με καραμελωμένο μπέικον και flakes παρμεζάνας

Συνταγή

"Ντάκος" με καραμελωμένο μπέικον και flakes παρμεζάνας
Υλικά

2 παξιμάδια της αρεσκείας μας 
2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
4 φέτες μπέικον
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μέλι ή maple syrup 
1 ματσάκι ρόκα κομμένο άτσαλα με τα χέρια
1 κουτ. σούπας θυμάρι
αλάτι χοντρό/φρεσκοτριμμένο πιπέρι
flakes παρμεζάνας

banner
Εκτέλεση:

Μέσα στο ταπεράκι τοποθετούμε τα παξιμάδια το ένα δίπλα στο άλλο, σκορπάμε επάνω τους την ψιλοκομμένη ντομάτα, ώστε να τα καλύψει, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη να ποτίσουν λίγο από το ζουμάκι της. Σε ένα αλουμινόχαρτο απλώνουμε τις φέτες μπέικον, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, απλώνουμε ομοιόμορφα το μέλι σε λεπτό στρώμα, προσθέτουμε θυμάρι και τις ψήνουμε στο γκριλ για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να δούμε να κάνουν μια όμορφη ροδοκόκκινη, γυαλιστερή κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το σκορπάμε πάνω στα παξιμάδια εναλλάξ με τη ρόκα. Ολοκληρώνουμε με τα flakes παρμεζάνας και το αλατοπίπερο, σερβίρουμε αμέσως. 
TIPS: Αν δεν μπορούμε να πάρουμε τις ντομάτες στη δουλειά και να τις κόψουμε λίγο πριν την κατανάλωση, ώστε να συνθέσουμε το πιάτο εκείνη τη στιγμή, διαλέγουμε παξιμάδια πιο χοντρά, ώστε να νοτίσουν από τους χυμούς της ντομάτας, μέχρι την ώρα που θα τα γευτούμε, χωρίς να λιώσουν εντελώς.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος