Υλικά
200 γρ. πολύ λεπτά νουντλς από ρύζι (vermicelli) Υλικά
200 γρ. ζαμπόν καπνιστό από μπούτι σε λεπτές φέτες και κομμένο σε κομματάκια μεγέθους μπουκιάς
200 γρ. διάφορα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, ρόκα, μαρούλι) ζεματισμένα σε βραστό νερό για 1 λεπτό και στραγγισμένα
1 μεγάλο μάνγκο σε κυβάκια
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες
80 γρ. φύτρες άλφα -άλφα
1 πράσινο φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο διαγωνίως σε λεπτές φέτες
½ φλ. φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου
Για το dressing sweet chilli
2 κ.σ. σησαμέλαιο
2 κ.σ. sweet chilli sauce
¼ φλ. χυμό λάιμ
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το dressing: αναμeιγνύουμε το σησαμέλαιο, τη σάλτσα sweet chilli και τοn χυμό λάιμ σε μικρό μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Μαγειρεύουμε τα vermicelli σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, τα περνάμε από κρύο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε.
Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.Προσθέτουμε στα vermicelli το ζαμπόν, τα ζεματισμένα φυλλώδη λαχανικά, το μάνγκο, την πιπεριά, τις φύτρες άλφα –άλφα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μάνγκο.
Περιχύνουμε με το το ντρέσινγκ Sweet Chilli, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε να αναμιχθούν και σερβίρουμε.
A.T.