Follow us

Νουντλς με λαχανικά και κάσιους

Νουντλς με λαχανικά και κάσιους

Υλικά

Υλικά

200 γρ. soba νουντλς

200 γρ. μπρόκολο χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια κομμένα στη μέση

1 φλ. κατεψυγμένα φασόλια edamame ή φασόλια χάντρες

1 αβοκάντο σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. σόγια σος

1 κ.σ. φιστικέλαιο ή σησαμέλαιο

1 κ.γ. πάστα wasabi

1 κ.σ . mirin (ή λευκό ξηρό κρασί ή ξύδι από ρύζι ή σέρι)

1 κ.σ. νιφάδες αλατιού 

2 κ.γ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ πολύ ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα φασόλια edamame και τα βγάζουμε από τον λοβό τους.

Τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε.

Αν χρησιμοποιούμε φασόλια χάντρες φρέσκα ή κατεψυγμένα, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Βράζουμε το μπρόκολο σε καλά αλατισμένο νερό ίσα να μαλακώσει, γύρω στα 2 λεπτά, προσθέτουμε τα φασόλια edamame ή τα φασόλια χάντρες και βράζουμε άλλα 2 λεπτά.

Στραγγίζουμε το μπρόκολο και τα φασόλια, τα περνάμε από παγωμένο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε.

Ετοιμάζουμε το dressing: αναμειγνύουμε καλά τη σόγια σος, το φιστικέλαιο (ή το σησαμέλαιο), την πάστα wasabi, το κρασί mirin (ή το λευκό ξηρό κρασί ή το σέρι ή το ξύδι από ρύζι) μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλάτι και το τζίντζερ τρίβοντας καλά με τα δάχτυλά μας. Μαγειρεύουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, τα περνάμε αμέσως από κρύο νερό, στραγγίζουμε πάλι και τα μεταφέρουμε σε βαθουλή πιατέλα.

Μεταφέρουμε στην πιατέλα με τα νουντλς τα μπρόκολα και το αβοκάντο και περιχύνουμε με το dressing.

Κόβουμε τα αβγά σε τέταρτα και το τακτοποιούμε επάνω στα νουντλς.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα αλάτι –τζίντζερ και σερβίρουμε.A.T.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.