Υλικά
200 γρ. soba νουντλς Υλικά
1 φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο κατά μήκος σε πολύ λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
1 μέτριο καρότο κομμένο κατά μήκος σε πολύ λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
1 φλ. στήθος κοτόπουλου βραστό ή ψητό σε κομματάκια
2/3 φλ. κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1 φλ. πράσινα φασολάκια κομμένα διαγωνίως σε λεπτές φετούλες
Για το dressing σουσαμιού
1 κ.σ. ξύδι από ρύζι
2 κ.σ. χυμός λάιμ
2 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. σουσάμι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, τα περνάμε αμέσως από κρύο νερό, στραγγίζουμε πάλι και τα μεταφέρουμε σε βαθουλή πιατέλα.
Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, το καρότο, το λάχανο, τα πράσινα φασολάκια και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά.
Ετοιμάζουμε το dressing σουσαμιού: αναμειγνύουμε το ξύδι ρυζιού, τον χυμό λάιμ, τη σόγια σος, το μέλι, το σησαμέλαιο και το σουσάμι σε μικρό μπολ.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι και αλατοπιπερώνουμε.
Μοιράζουμε τα νουντλς με τα λαχανικά και το κοτόπουλο σε πιάτα και περιχύνουμε με το dressing του σουσαμιού.
A.T.