Follow us

Νόστιμο, ελαφρύ κοτόπουλο

Νόστιμο, ελαφρύ κοτόπουλο

Λύση εύκολη, οικονομική, του χεριού μας, το κοτόπουλο. Όλοι, με κάποιον τρόπο, "το έχουμε". Αλλά χρειαζόμαστε και την αλλαγή, για ν΄αποφύγουμε αυτό το γνωστό "πάλι κοτόπουλο;". Ευτυχώς, το κοτόπουλο αγαπάει τις μεταμορφώσεις και ταιριάζει με άπειρα υλικά και όλους τους τρόπους μαγειρέματος. Μπορούμε να το κάνουμε ν΄αρέσει σε μικρά και μεγάλα παιδιά (π.χ. φτερούγες με μπάρμπεκιου σως), σε διαιτητικές ανησυχίες (σαλάτα με κοτόπουλο), σε κλασικούς (με πιπεριές στην κατσαρόλα), σε μερακλήδες (με μπίρα στο φούρνο). Καλύπτει και μαγειρικούς πειραματισμούς (δοκιμάστε το με κρούστα λεμονιού-μυρωδικών). Καθώς γνωρίζουμε όλοι, ότι νόστιμο φαγητό δεν γίνεται χωρίς καλή πρώτη ύλη, διαλέξτε ένα κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, που είναι πολύ πιο νόστιμο από το κοινό, ενώ δεν θα σας αδειάσει και την τσέπη. Συνοδέψτε το φαγητό σας με ρύζι, πατάτες, σωταρισμένα ή αχνιστά λαχανικά, όπως τα φασολάκια της εποχής, κι έχετε ένα εξαιρετικό, γεύμα, από πολύ ελαφρύ έως μέτρια πλούσιο, ανάλογα με τη συνταγή και το συνοδευτικό.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;