Για τους περισσότερους από εμάς, το «εύκολα και γρήγορα» είναι ένα δελεαστικό μότο, για να μπούμε στην κουζίνα με μια σχετική προθυμία, ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασία πλησιάζει στα όρια του καύσωνα. Όχι πως σε συνθήκες ζέστης και άπνοιας ο οργανισμός έχει ιδιαίτερη διάθεση για σύνθετα και πολύπλοκα εδέσματα κι εμείς του τα στερούμε λόγω τεμπελιάς. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Όμως, κάποια στιγμή, όταν η μέρα έρχεται στο τέλος της και αρχίζει να δροσίζει, κάτι το νόστιμο και όχι ιδιαίτερα χρονοβόρο είναι ευπρόσδεκτο, αφού στο μπαλκόνι και στη βεράντα, μόνοι ή με φίλους ένα κρασί ή ένα ουζάκι, βρίσκουν τη θέση τους ανάμεσα στις μικρές αγαπημένες συνήθειες του καλοκαιριού. Ο συνδυασμός προμαγειρεμένων και φρέσκων υλικών είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος για να ετοιμάσουμε κάτι νόστιμο στα γρήγορα, ενώ η παρουσία των λαχανικών, τουλάχιστον ως guest star, μια σαλτσούλα περίεργη, μια αλλιώτικη παρουσίαση ή ένα υλικό σε απροσδόκητη χρήση, είναι τα εργαλεία για κάτι ιδιαίτερο στη γεύση.