Follow us

Νοστιμιές στα γρήγορα

Νοστιμιές στα γρήγορα

Για τους περισσότερους από εμάς, το «εύκολα και γρήγορα» είναι ένα δελεαστικό μότο, για να μπούμε στην κουζίνα με μια σχετική προθυμία, ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασία πλησιάζει στα όρια του καύσωνα. Όχι πως σε συνθήκες ζέστης και άπνοιας ο οργανισμός έχει ιδιαίτερη διάθεση για σύνθετα και πολύπλοκα εδέσματα κι εμείς του τα στερούμε λόγω τεμπελιάς. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Όμως, κάποια στιγμή, όταν η μέρα έρχεται στο τέλος της και αρχίζει να δροσίζει, κάτι το νόστιμο και όχι ιδιαίτερα χρονοβόρο είναι ευπρόσδεκτο, αφού στο μπαλκόνι και στη βεράντα, μόνοι ή με φίλους ένα κρασί ή ένα ουζάκι, βρίσκουν τη θέση τους ανάμεσα στις μικρές αγαπημένες συνήθειες του καλοκαιριού. Ο συνδυασμός προμαγειρεμένων και φρέσκων υλικών είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος για να ετοιμάσουμε κάτι νόστιμο στα γρήγορα, ενώ η παρουσία των λαχανικών, τουλάχιστον ως guest star, μια σαλτσούλα περίεργη, μια αλλιώτικη παρουσίαση ή ένα υλικό σε απροσδόκητη χρήση, είναι τα εργαλεία για κάτι ιδιαίτερο στη γεύση.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;