Υλικά
½ κούπα πουρέ καρότουΥλικά (για 4-5 μερίδες)
½ κούπα πουρέ κόκκινης πιπεριάς
4 κ. σ. ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο
400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
½ κ. γ. ζάχαρη
1 κ. σ. ξίδι
2 κούπες νερό
250 γρ. noodles ρυζιού χωρίς γλουτένη
Εκτέλεση
1.
Βράζουμε το καρότο και την κόκκινη πιπεριά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
2.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, μέχρι να ψηθεί καλά. 3.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. 4.
Ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το ξίδι και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα (μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά).
5.
Δέκα λεπτά προτού ετοιμαστεί η σάλτσα, προσθέτουμε τους πουρέδες λαχανικών.
6.
Μαγειρεύουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα του κιμά.
Tip: Αντί για καρότο και πιπεριά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λαχανικό σας αρέσει.
Προσοχή, μην το βάλετε σε μεγάλες ποσότητες, ειδικά αν θέλετε να το «κρύψετε» από το μικρό σας.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Θέμιδος Καρδιόλακα "Όχι πια γλουτένη, μαμά", εκδόσεις Μίνωας.