Follow us

Νηστίσιμες πίτες

Νηστίσιμες πίτες

Δεν υπάρχει υλικό που δεν μπορεί να γίνει πίτα. Επομένως και την εποχή που κάποιοι από εμάς θα ήθελαν να νηστέψουν ή έστω να δοκιμάσουν μια διατροφή κάπως πιο ελαφριά, με λαχανικά και με αρωματικά βότανα και χορταρικά που υπάρχουν σε αφθονία, οι πίτες είναι μια πολύ βολική και νόστιμη επιλογή. Το τυρί και τα αβγά, που σίγουρα δίνουν «σώμα» στο φαγητό και επιπλέον πρωτεΐνες, μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στη γέμιση ή μπορούν να παραληφθούν τελείως χωρίς να επηρεάσουν τη νοστιμιά τους, που απλώς θα έχει μια πιο βοτανική γεύση. Όλες οι πίτες θα ωφεληθούν αν πασπαλιστούν με σουσάμι –δίνει τραγανή υφή και κάποιες παραπάνω βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αν όμως δεν μπορούμε να δεχθούμε τον συνδυασμό, για παράδειγμα, ντομάτα –σουσάμι, τότε δεν θα το κάνουμε και να είμαστε σίγουροι πως η πίτα δεν θα μας μουτρώσει. Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα που προτείνουμε είναι ενδεικτικά. Αν οι γευστικές μας συνήθειες λόγω τόπου καταγωγής ή απλώς προσωπικού γούστου στρέφονται αλλού, θα ρίξουμε ό, τι αγαπάμε στην πίτα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…