banner
banner
banner

Νηστίσιμες πίτες

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016

Νηστίσιμες πίτες

Δεν υπάρχει υλικό που δεν μπορεί να γίνει πίτα. Επομένως και την εποχή που κάποιοι από εμάς θα ήθελαν να νηστέψουν ή έστω να δοκιμάσουν μια διατροφή κάπως πιο ελαφριά, με λαχανικά και με αρωματικά βότανα και χορταρικά που υπάρχουν σε αφθονία, οι πίτες είναι μια πολύ βολική και νόστιμη επιλογή. Το τυρί και τα αβγά, που σίγουρα δίνουν «σώμα» στο φαγητό και επιπλέον πρωτεΐνες, μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στη γέμιση ή μπορούν να παραληφθούν τελείως χωρίς να επηρεάσουν τη νοστιμιά τους, που απλώς θα έχει μια πιο βοτανική γεύση. Όλες οι πίτες θα ωφεληθούν αν πασπαλιστούν με σουσάμι –δίνει τραγανή υφή και κάποιες παραπάνω βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αν όμως δεν μπορούμε να δεχθούμε τον συνδυασμό, για παράδειγμα, ντομάτα –σουσάμι, τότε δεν θα το κάνουμε και να είμαστε σίγουροι πως η πίτα δεν θα μας μουτρώσει. Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα που προτείνουμε είναι ενδεικτικά. Αν οι γευστικές μας συνήθειες λόγω τόπου καταγωγής ή απλώς προσωπικού γούστου στρέφονται αλλού, θα ρίξουμε ό, τι αγαπάμε στην πίτα.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος