banner
banner
banner

Νηστίσιμα κουλούρια κανέλας

Συνταγή

Νηστίσιμα κουλούρια κανέλας
Υλικά

1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κούπες ελαιόλαδο με απαλή γεύση 
1 κούπα λευκή ζάχαρη 
1 1/4 κούπας νερό
5 ξυλάκια κανέλας  
1/4 κγ μοσχοκάρυδο
1/4 κγ κανέλα
1 κγ μαγειρική σόδα
χυμό 1 πορτοκαλιού

banner
Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Βράζουμε το νερό με τα ξυλάκια κανέλας σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λάδι με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το χλιαρό νερό. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε το μείγμα στα υπόλοιπα υγρά. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλούρια στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος