banner
banner
banner

Νιόκι πατάτας με κάστανα

Συνταγή

Νιόκι πατάτας με κάστανα
Υλικά

Για τα νιόκι


400 γρ. πατάτες βρασμένες, καθαρισμένες
400 γρ. προβρασμένα κάστανα
200 γρ. άσπρο αλεύρι και λίγο επιπλέον για τον πάγκο εργασίας
τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι
Για το σερβίρισμα
150 γρ. τυρί που λιώνει εύκολα, όπως η ιταλική φοντίνα (fontina), κομμένο σε μικρά κυβάκια
80 γρ. βούτυρο φρέσκο
2 κ. σ. διάφορα μυριστικά ψιλοκομμένα ( μαϊντανός, σχοινόπρασο, θυμάρι, μαντζουράνα)

banner
Παρασκευή

Λιώνουμε τις πατάτες και τα κάστανα με το ειδικό εργαλείο και τις αναμειγνύουμε πάνω σε έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας με το αλεύρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ζυμώνουμε το μείγμα γρήγορα και το πλάθουμε σε κορδόνια στο πάχος ενός δαχτύλου. Κόβουμε αυτά τα κορδόνια ανά 3 εκ. και σχηματίζουμε τα νιόκι μας, τα πιέζουμε με τα δόντια ενός πιρουνιού για να πάρουν σχήμα και τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό, όπως τα μακαρόνια. Μόλις δούμε ότι κάποια νιόκι αρχίζουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια του νερού, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα όπου έχουμε ήδη ρίξει λίγο λιωμένο βούτυρο μαζί με τη μια κουταλιά από τα μυριστικά. Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, τα πασπαλίζουμε με τα μυριστικά και άφθονο τριμμένο τυρί και τα σερβίρουμε ζεστά με το τυρί να λιώνει σχηματίζοντας τις λατρεμένες κόρδες του.


Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος