“My Greek Taverna”: το πιο νόστιμο σουβενίρ
Μια αγγλόφωνη έκδοση με 65 ελληνικές, παραδοσιακές συνταγές
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018
Ένα βιβλίο γεμάτο αγαπημένες ελληνικές συνταγές που συναντάμε σε κάθε αυθεντική ταβέρνα ή οικογενειακό τραπέζι, που φιλοδοξεί να γίνει μια νόστιμη ανάμνηση της Ελλάδας και μια καλή πρόταση για δώρο…
Ξεφυλλίζοντας την καλαίσθητη αγγλόφωνη έκδοση “My Greek Taverna” της Ιωάννας Παυλάκη και του μάγειρα Μάκη Γεωργιάδη με τις ολοζώντανες, ολοσέλιδες φωτογραφίες και συνταγές των πιο χαρακτηριστικών ελληνικών παραδοσιακών πιάτων, συνειδητοποιείς πόσα νόστιμα και θρεπτικά πιάτα έχει η κουζίνα μας, που καλύπτουν όλες τις διατροφικές ανάγκες ενός οργανισμού.
Η ιδέα του βιβλίου είναι να μπορούν οι επισκέπτες της χώρας μας να πάρουν μαζί τους μια «νόστιμη ανάμνηση της Ελλάδας», που θα ξαναζωντανεύει κάθε φορά που θα το ξεφυλλίζουν ή θα επιχειρούν να μαγειρέψουν κάποια συνταγή του. Γι’ αυτό και έχουν επιλεγεί συστατικά που μπορεί να βρεθούν εύκολα και εκτός Ελλάδος.
Στις σελίδες του περιλαμβάνονται συνολικά 65 ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, με οδηγίες βήμα – βήμα, αλλά και vegan/gluten free επιλογές, χωρισμένες σε κατηγορίες: μεζέδες, σαλάτες, πίτες, λαδερά, θαλασσινά, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και παραδοσιακά γλυκά. Στην αρχή του βιβλίου και λίγα λόγια για το τι είναι ταβέρνα, τι ελληνική κουζίνα και τι ελαιόλαδο, ενώ, στο τέλος, ένας μικρός οδηγός για τα παραδοσιακά συνοδευτικά των εδεσμάτων, όπως ο ελληνικός καφές, ο φραπέ, το κρασί και η ρετσίνα, το τσίπουρο και το ούζο.
Ωραία ιδέα, στην αρχή κάθε κατηγορίας να υπάρχουν και χαρακτηριστικές ελληνικές φράσεις, η έννοια και η χρήση τους, όπως: «πάρε ένα μεζέ», «κάνω παπάρα», «γεια στα χέρια σου».
Το βιβλίο είναι των εκδόσεων Πεδίο και είναι διαθέσιμο σε κεντρικά βιβλιοπωλεία, σε σημεία ξενόγλωσσου Τύπου, στα αεροδρόμια και σε επιλεγμένα Greek concept stores.
Εκδόσεις Πεδίο, σελ. 172, λιανική τιμή: 14,90 ευρώ.