Υλικά
1 κιλό ψαχνό πεσκανδρίτσαςΥλικά (για 4 άτομα)
100 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
150 γρ. φινόκιο
1 πράσο, χωρίς φύλλα, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 κλαράκι σέλινο (ή σέλερι) σε ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
1 πράσινο κρεμμυδάκι
250 ml μπίρα lager
50 γρ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε τα λαχανικά ελαφρά με το βούτυρο, τα βάζετε σ’ ένα μεσαίο ταψάκι και στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε ελάχιστα και το ψάρι.
Τοποθετείτε τα κομμάτια του πάνω στη στρώση των λαχανικών, περιχύνετε το ψάρι με την μπίρα, αλατοπιπερώνετε το φαγητό, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή το καπάκι του σκεύους και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200°C φούρνο για περίπου 15 λεπτά – ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του ψαριού.
Περνάτε τα λαχανικά από το μπλέντερ και σερβίρετε τη σάλτσα τους ως συνοδευτικό του ψαριού.