Follow Tasty Guide

Μυδοπίλαφο της κυρά Μελαχρινής (συνταγή από την Ολυμπιάδα)

Μυδοπίλαφο της κυρά Μελαχρινής (συνταγή από την Ολυμπιάδα)

Υλικά

Υλικά

1 κ. μύδια με το κέλυφος (καθαρισμένα 500 γρ.)

250 γρ. φρέσκα μύδια ψίχα

2 μέτρια κρεμμύδια ξερά

1 μεγαλούτσικο φρέσκο κρεμμυδάκι

1 μικρή ντομάτα περασμένη από τη μουλινέτα

Λίγο δυόσμο, λίγο άνηθο ψιλοκομμένα

2 φλ. ελαιόλαδο 1 φλ.

350 γρ. ρύζι τ. Καρολίνα 

500 ml νερό

500 ml ζουμί από τα μύδια

Εκτέλεση

Σε χαμηλή κατσαρόλα (νταβά) και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν 2-3 βράσεις.

Ρίχνουμε τα μύδια με το κέλυφος και περιμένουμε να ανοίξουν -πετάμε όσα είναι κλειστά.

Προσθέτουμε το νερό και το ζουμί ζεστό.

Προσθέτουμε το ρύζι, αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε γύρω στα 16 λεπτά.

Πέντε λεπτά πριν τελειώσει ο απαραίτητος χρόνος για το μαγείρεμα του φαγητού, ρίχνουμε τα μύδια ψίχα, τον άνηθο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό με πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 7-8 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

*Συνταγή από την ταβέρνα "Καπετάν Μανώλης", στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.