Follow us

Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο

Υλικά

Υλικά

500 γρ. μύδια με το κέλυφος

1 κ. μύδια ψύχα

1 κ. ρύζι καρναρόλι

2 κρεμμύδια ξερά

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 ml φρέσκο χυμό λεμόνι

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

100 ml λευκό κρασί

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει διαφανές.

Σβήνουμε με 60 ml κρασί και προσθέτουμε 1500 ml νερό η ζωμό ψαριού.

Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει al dente το ρυζι.

Πριν σωθεί το νερό, προσθέτουμε 80 γρ.

βούτυρο και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια με το κέλυφος και την ψίχα, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-7 λεπτά.

Πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν και σβήνουμε με τα υπόλοιπα 40 ml κρασί.

Μόλις εξατμισεί, προσθέτουμε το ρύζι και 100 ml νερό ακόμα.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον άνηθο.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει το ρύζι.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό, το ξύσμα λάιμ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Γλυκάνισος"στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.