Υλικά
500 γρ. μύδια ψίχα Υλικά
1 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσ. μπύρα ξανθιά
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
1 πρέζα πάπρικα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τα μύδια από το υγρό τους αν είναι φρέσκα, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από το υγρό τους.
Αν είναι κατεψυγμένα τα αποψύχουμε, τα ραντίζουμε με ξύδι και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε μεγάλο μπολ.
Χωρίζουμε τον κρόκους από τα ασπράδι.
Ρίχνουμε τη μπίρα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο.
Λίγο πριν χρησιμοποιήσουμε το κουρκούτι, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και την ενσωματώνουμε στο χυλό, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με μια κυκλική, απαλή κίνηση, χρησιμοποιώντας τον αβγοδάρτη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και βουτάμε ένα –ένα τα μύδια στο κουρκούτι.
Τα τηγανίζουμε μέχρι να φουσκώσουν και να κάνουν χρυσαφένια κρούστα και τα βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Τα σερβίρουμε με σκορδαλιά ή τζατζίκι.
Α.Τ.