banner
banner
banner

Μύδια τηγανητά

Συνταγή

Μύδια τηγανητά
υλικά

30-35 μύδια φρέσκα, χωρίς το κέλυφος
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
για το κουρκούτι:
2 αβγά χωρισμένα
2 φλ. τσ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λυωμένο
αλάτι

banner
παρασκευή

Αφήνουμε τα μύδια να στραγγίξουν σε σουρωτήρι και τα στεγνώνουμε όσο μπορούμε (μπορούμε για ευκολία να χρησιμοποιήσουμε τα φρέσκα αποφλοιωμένα μύδια σε σακουλάκι που πωλούνται στις κεντρικές ψαραγορές και μερικά σουπερμάρκετ). Βάζουμε τη μαγιά σε μπολάκι με 2 κ.σ. ζεστό νερό για 10'. Την προσθέτουμε σε γαβάθα με 1 φλ.τσ. αλεύρι μαζί με τους κρόκους των αβγών και το λυωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν, να γίνει ένας ομοιογενής χυλός. Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν ελαφριά μαρέγκα και την προσθέτουμε στο χυλό ανακατεύοντας απαλά. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Βουτάμε τα μύδια λίγα-λίγα πρώτα στο σκέτο αλεύρι και κατόπιν στο χυλό και ρίχνουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν, με προσοχή γιατί ψήνονται αμέσως. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως με λίγο λεμόνι στο πλάι. Τους πηγαίνει πολύ και η σκορδαλιά. Μπορείτε να τα σερβίρετε με μια σκορδαλιά αραιωμένη με νερό και λεμόνι, σαν ντιπ. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος