Υλικά
2 μπαγκέτες Υλικά
Μύδια
1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι, φινόκιο και ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Λίγο ελαιόλαδο
Κουρκούτι
150 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορνφλάουρ
25 γρ. μπέικιν πάουντερ
300 ml μπίρα Ταραμοσαλάτα
50 γρ. λευκός ταραμάς
1/2 κρεμμύδι ξερό
Χυμός από μισό λεμόνι
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
Ψίχα από 1/2 κιλό ψωμί χωρίς κόρα
Παντζάρια
1/2 κιλό παντζάρια χωρίς φύλλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μύδια Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα υλικά για τα μύδια (εκτός από το κρασί) για να μαλακώσουν.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με το κρασί.
Σκεπάζουμε με καπάκι μέχρι να ανοίξουν.
Αφαιρούμε το κέλυφος και τα περνάμε σε σουβλάκι.
Κουρκούτι Βάζουμε σε ένα μπολ την μπίρα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Ταραμοσαλάτα Χτυπάμε τον ταραμά στο μπλέντερ με το κρεμμύδι και το λεμόνι.
Βάζουμε σιγά-σιγά το ψωμί που έχουμε μουλιάσει και στύψει, όπως και το ηλιέλαιο.
Προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί.
Παντζάρια Τα βράζουμε, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Αλευρώνουμε τα σουβλάκια, τα βουτάμε στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι.
Τα σερβίρουμε σε μπαγκέτα με την ταραμοσαλάτα και τα συνοδεύουμε με τα παντζάρια.