Follow us

Μύδια σαγανάκι

Μύδια σαγανάκι

Υλικά

Υλικά

300 γρ. φρέσκα μύδια ψίχα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

½ πράσινη καυτερή πιπεριά “κέρατο” χωρίς σπόρους και μεμβράνες, σε ψιλές ροδέλες

6 κ.σ. ντομάτα φρέσκια σε κυβάκια

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

150 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη

Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα μύδια να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.

Βάζουμε σε μέτριο βαθουλό αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει (όχι να καπνίσει) και τσιγαρίζουμε την πιπεριά σε μέτρια φωτιά.

Μόλις μαραθεί η πιπεριά, ρίχνουμε τη ντομάτα.

Βράζουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε τη μουστάρδα, την ξερή ρίγανη και τον μαϊντανό.

Στο τέλος, ρίχνουμε τα μύδια, τη φέτα και το λεμόνι και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

*Συνταγή από την ταβέρνα "Καπετάν Μανώλης", στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.