banner
banner
banner

Μύδια πιλάφι

Συνταγή

Μύδια πιλάφι
υλικά γιά 6 άτομα

1,5 κιλό μύδια με το κέλυφος
500 γρ. ρύζι τύπου καρολίνα
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μπουκάλι μπύρα 500ml
5 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
φύλλο δάφνης
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Καθαρίζουμε όσο μπορούμε τα κελύφη των μυδιών, αφαιρώντας και τη φουντίτσα που εξέχει, μ' ένα δυνατό τράβηγμα. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε τρυπητό. Ελέγχουμε προσεκτικά και πετάμε όσα δεν κλείνουν.
Βάζουμε το ρύζι να μισοβράσει με το ανάλογο νερό και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ενώ βράζει το ρύζι, σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4'-5', ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το μπούκοβο, τα μύδια και τη μπύρα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 2'-3', μέχρι ν' ανοίξουν όλα τα μύδια*. Στραγγίζουμε το μισοβρασμένο ρύζι, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μύδια και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μαλακώσει, χωρίς να παραψηθεί, περίπου 7'-9΄. Ελέγχουμε, στο μεταξύ, αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό,
ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. 

* σημ. στο σημείο αυτό μπορούμε να βγάλουμε την ψίχα από μερικά μύδια και να πετάξουμε το κέλυφος, για να γίνει πιο εύκολο το σερβίρισμα του φαγητού.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος