banner
banner
banner

Μύδια με λευκή σάλτσα, προσούτο και άνηθο

Συνταγή

Μύδια με λευκή σάλτσα, προσούτο και άνηθο
Υλικά

1,5 κιλό μύδια με το όστρακο
200  γρ. προσούτο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
1 ½ φλ. γάλα
½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μύδια, βγάζουμε το «μουστάκι» και τρίβουμε το κέλυφος. Πετάμε όσα είναι ανοιχτά ή σπασμένα. Βάζουμε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα τα μύδια και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ανοίξουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Σουρώνουμε, κρατάμε το υγρό τους, αφήνουμε να κρυώσουν, πετάμε όσα παραμένουν κλειστά και αφαιρούμε τη σάρκα από τα όστρακα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το προσούτο σε λεπτές λωρίδες, ανακατεύουμε για 1 -2 λεπτά και ρίχνουμε το αλεύρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθεί με το βούτυρο. Ρίχνουμε το γάλα και 2 κ.σ. από το ζουμί των μυδιών που έχουμε κρατήσει και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας ζωηρά έως ότου έχουμε μια λεία σάλτσα. Δοκιμάζουμε το αλάτι –κανονικά δεν χρειάζεται να αλατίσουμε γιατί ήδη ο ζωμός των μυδιών και το προσούτο είναι αρκετά αλμυρά, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα μύδια και τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα σερβίρουμε ζεστά με ρύζι, ή βραστές πατάτες ή επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος