Follow us

Μύδια με λευκή σάλτσα, προσούτο και άνηθο

Μύδια με λευκή σάλτσα, προσούτο και άνηθο

Υλικά

Υλικά

1,5 κιλό μύδια με το όστρακο

200  γρ. προσούτο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι

1 ½ φλ. γάλα

½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μύδια, βγάζουμε το «μουστάκι» και τρίβουμε το κέλυφος.

Πετάμε όσα είναι ανοιχτά ή σπασμένα.

Βάζουμε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα τα μύδια και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ανοίξουν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Σουρώνουμε, κρατάμε το υγρό τους, αφήνουμε να κρυώσουν, πετάμε όσα παραμένουν κλειστά και αφαιρούμε τη σάρκα από τα όστρακα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το προσούτο σε λεπτές λωρίδες, ανακατεύουμε για 1 -2 λεπτά και ρίχνουμε το αλεύρι.

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθεί με το βούτυρο.

Ρίχνουμε το γάλα και 2 κ.σ από το ζουμί των μυδιών που έχουμε κρατήσει και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας ζωηρά έως ότου έχουμε μια λεία σάλτσα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι –κανονικά δεν χρειάζεται να αλατίσουμε γιατί ήδη ο ζωμός των μυδιών και το προσούτο είναι αρκετά αλμυρά, και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα τα μύδια και τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα σερβίρουμε ζεστά με ρύζι, ή βραστές πατάτες ή επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.