banner
banner
banner

Μύδια με λαχανικά και σιναπόσπορο

Συνταγή

Μύδια με λαχανικά και σιναπόσπορο
Υλικά

3 κιλά ζωντανά μύδια (με το κέλυφος)
1 κεφάλι σκόρδο
3  καρότα μέτρια
3 κολοκυθάκια μέτρια
2 φινόκιο 
1 κ.σ. σιναπόσπορος σπασμένος στο γουδί
1 φλ. μάραθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια από ό,τι είναι κολλημένο στο κέλυφός τους ξύνοντάς τα με ένα μαχαίρι. Βγάζουμε το «γένι» τους  κρατώντας το ανάμεσα στον αντίχειρα και τη λάμα ενός μαχαιριού και τραβώντας το συρτά προς το σημείο που ενώνονται τα δύο κελύφη τους. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις αφήνουμε ολόκληρες. Τις ζεματάμε σε νερό που κοχλάζει μαζί με λίγο αλάτι για 6'. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες πάχους 3 χιλ., τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε αμέσως σε παγωμένο νερό, τα στραγγίζουμε πάλι και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή μεγάλη κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) επάνω σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα μύδια, τον σιναπόσπορο και τα σκόρδα, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε 5 λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά επάνω στην εστία. Βγάζουμε το καπάκι, ανακατεύουμε 2-3 φορές ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πετάμε τα εντελώς κλειστά μύδια και μεταφέρουμε όσα έχουν ανοίξει σε βαθύ σκεύος. Στραγγίζουμε τον ζωμό από λεπτό σουρωτήρι, τον ξαναρίχνουμε στην καθαρή κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με τον μάραθο και σερβίρουμε με ψημένο ψωμί.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος