Follow us

Μύδια με λαχανικά και σιναπόσπορο

Μύδια με λαχανικά και σιναπόσπορο

Υλικά

Υλικά

3 κιλά ζωντανά μύδια (με το κέλυφος)

1 κεφάλι σκόρδο

3  καρότα μέτρια

3 κολοκυθάκια μέτρια

2 φινόκιο 

1 κ.σ. σιναπόσπορος σπασμένος στο γουδί

1 φλ. μάραθο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια από ό,τι είναι κολλημένο στο κέλυφός τους ξύνοντάς τα με ένα μαχαίρι.

Βγάζουμε το «γένι» τους κρατώντας το ανάμεσα στον αντίχειρα και τη λάμα ενός μαχαιριού και τραβώντας το συρτά προς το σημείο που ενώνονται τα δύο κελύφη τους.

Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις αφήνουμε ολόκληρες.

Τις ζεματάμε σε νερό που κοχλάζει μαζί με λίγο αλάτι για 6'.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.

Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες πάχους 3 χιλ., τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε αμέσως σε παγωμένο νερό, τα στραγγίζουμε πάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή μεγάλη κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) επάνω σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε τα μύδια, τον σιναπόσπορο και τα σκόρδα, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε 5 λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά επάνω στην εστία.

Βγάζουμε το καπάκι, ανακατεύουμε 2-3 φορές ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πετάμε τα εντελώς κλειστά μύδια και μεταφέρουμε όσα έχουν ανοίξει σε βαθύ σκεύος.

Στραγγίζουμε τον ζωμό από λεπτό σουρωτήρι, τον ξαναρίχνουμε στην καθαρή κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με τον μάραθο και σερβίρουμε με ψημένο ψωμί.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.