banner
banner
banner

Μύδια αχνιστά

Συνταγή

Μύδια αχνιστά
Υλικά (για 2 άτομα)

300 γρ. μύδια με το κέλυφος
10 γρ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
10 γρ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπεριά (τσούσκα) χωρίς σπόρους και μεμβράνες
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml λευκό κρασί
10 γρ. βούτυρο
Ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα μύδια με ένα συρματάκι και αφαιρούμε την τρίχα. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να ανοίξουν.  Πετάμε όσα παραμένουν κλειστά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο, σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί,
προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Γλυκάνισος"στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος