Follow us

Μύδια α λα προβενσάλ

Μύδια α λα προβενσάλ

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος KALLIMANIS

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες

1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα

1 κλωναράκι θυμάρι

1 φύλλο δάφνης

1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

3-4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ή 1 κουτ. σούπας αποξηραμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε τα μύδια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας .

Τα πλένετε και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας .



Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2και προσθέτετε την πιπεριά, τις ντομάτες, το θυμάρι και την δάφνη.

Σιγοβράζετε για 10 και προσθέτετε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τέλος τα μύδια.

Τα ανακατεύετε λίγο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 3-5.

Προσέχετε να μην παραψηθούν γιατί σκληραίνουν.



Προσθέτετε τον βασιλικό λίγο πριν σερβίρετε το φαγητό και τον ανακατεύετε ελαφρά για να ζεσταθεί λίγο και να μαραθεί .

Σερβίρετε το φαγητό με τραγανό χωριάτικο ψωμί και πράσινη σαλάτα εποχής.



Χρόνος προετοιμασίας: 20
Χρόνος μαγειρέματος: 17


Το κρασί που θα το "στολίσει"

Ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι και αρωματικά συνοδεύουν τα μύδια.

Τα πρώτα αναζητούν οξύτητα και λίγη φυσικότητα.

Τα μύδια από την πλευρά τους θέλουν σχετικά διακριτικό άρωμα που θα τα αφήσει να αναπνεύσουν.

Θα προτείναμε μία Ρόμπολα από το Συνεταιρισμό της Κεφαλονιάς.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2και προσθέτετε την πιπεριά, τις ντομάτες, το θυμάρι και την δάφνη. Σιγοβράζετε για 10 και προσθέτετε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τέλος τα μύδια. Τα ανακατεύετε λίγο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 3-5. Προσέχετε να μην παραψηθούν γιατί σκληραίνουν. Προσθέτετε τον βασιλικό λίγο πριν σερβίρετε το φαγητό και τον ανακατεύετε ελαφρά για να ζεσταθεί λίγο και να μαραθεί . Σερβίρετε το φαγητό με τραγανό χωριάτικο ψωμί και πράσινη σαλάτα εποχής. Χρόνος προετοιμασίας: 20Χρόνος μαγειρέματος: 17 Ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι και αρωματικά συνοδεύουν τα μύδια. Τα πρώτα αναζητούν οξύτητα και λίγη φυσικότητα. Τα μύδια από την πλευρά τους θέλουν σχετικά διακριτικό άρωμα που θα τα αφήσει να αναπνεύσουν. Θα προτείναμε μία Ρόμπολα από το Συνεταιρισμό της Κεφαλονιάς.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι