Follow us

Mrouzia, μαροκινή ταζίν με αρνάκι

Mrouzia, μαροκινή ταζίν με αρνάκι

Υλικά

υλικά για 4-5 άτομα

600 γρ. αρνί ψαχνό, σε μερίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι

1/2 φλ.τσ. σταφίδα σουλτανίνα

1 φλ.τσ. ασπρισμένη και καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα

1/2 κ.γ. ρας-ελ-χανούτ (στα καταστήματα μπαχαρικών)

1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

2 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

2 ξύλα κανέλας

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα.

Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, μαζί με 1 κ.σ νερό και ανακατεύουμε καλά.

Καλύπτουμε με το μείγμα το κρέας, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν για 1-2 ώρες σε χλιαρό νερό.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 4' σε μέτρια φωτιά.

Το αποσύρουμε στην άκρη και βάζουμε στο ίδιο λάδι τα κομμάτια του κρέατος.

Τα ροδίζουμε απ' όλες τις πλευρές για 5'.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα ξύλα της κανέλας και καλύπτουμε το κρέας με νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου.

Στο μεταξύ, ανακατεύουμε συχνά και ελέγχουμε το ψήσιμο.

Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.

Προς το τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες στραγγισμένες, το μέλι και αφαιρούμε την κανέλα.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα γύρω στα 15' ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα και να πάρει υφή σιροπιού.

Για το σερβίρισμα, βάζουμε πρώτα στην πιατέλα το κρέας, κατόπιν επάνω τις σταφίδες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και καλύπτουμε με τα αμύγδαλα.

Συνοδεύουμε με κους κους ή πιτούλες.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.