Follow us

Μπρουσκέτα με μελιτζανοσαλάτα από τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια

Μαυλιστικές μπουκίτσες, γευστικά σκέρτσα που ακροβατούν στην άκρη των δαχτύλων. Xριστόφορος Πέσκιας, Nίκος Σκλήρας και Kώστας Tσίγκας –τρεις σεφ που μας έχουν… ταπώσει– άφησαν ελεύθερη τη φαντασία τους να συνθέσει.

Μπρουσκέτα με μελιτζανοσαλάτα από τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

12 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (10χ4 cm)

2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες, κομμένες σε φέτες

1 ντομάτα (150 γρ.) ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια

1 αγγουράκι Κρήτης καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια

½ κρεμμύδι μικρό, πολύ ψιλοκομμένο

½ σκ. σκόρδο, λιωμένη

Λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

½ κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

½ κ.σ. χυμός λεμονιού

Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παρασκευή

Λαδώνουμε τις μελιτζάνες πολύ καλά και τις ψήνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά στη σχάρα.

Προσέχουμε να μην ψηθεί πολύ η μελιτζάνα (να είναι λίγο al dente).


Τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Αφού κρυώσει η μελιτζάνα, αφαιρούμε το δέρμα και κόβουμε την υπόλοιπη σε μικρά κυβάκια.

Σε ενα μπολ φτιάχνουμε τη σαλάτα μας, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά.

Για να σερβίρουμε, ψήνουμε το ψωμί σε γκριλ για να ροδίσει και από τις δυο μεριές και σερβίρουμε πάνω τη μελιτζανοσαλάτα.

Εκ πρώτης όψεως, μια απλή μελιτζανοσαλάτα.

Εκ δευτέρας όμως, το γεγονός ότι ο Πέσκιας κόβει τη μελιτζάνα σε κυβάκια και ανακατεύει απλώς τα άλλα υλικά, κάνει τις γεύσεις να διακρίνονται μία μία ξεχωριστά, και τις αναδεικνύει τέλεια εναρμονισμένες όλες μαζί.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.