banner
banner
banner

Μπρόκολο ψητό με πιπεριές, αντσούγιες και ελιές

Συνταγή

Μπρόκολο ψητό με πιπεριές, αντσούγιες και ελιές
Υλικά

1 ½ κ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
3 κ.σ. σκόρδο κομμένες καθέτως στα δύο ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθος
3 κ.σ. κουκουνάρια
5 κ.σ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι σε φετάκια
200 γρ. αντζούγιες σε λάδι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε χοντρές λωρίδες
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά σε χοντρές λωρίδες
6 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.γ. χυμός λεμονιού
1 πρέζα ρίγανη ξερή
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου. Αραδιάζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου, βάζουμε ανάμεσα τις φέτες της πιπεριάς και σκορπίζουμε επάνω τις ελιές και το σκόρδο. Ρίχνουμε ½ φλ. νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε για 15' μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160ο C και ψήνουμε έως ότου το μπρόκολο να μαλακώσει, αλλά να μείνει τραγανό, περίπου άλλα 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά χωρίς κάποια λιπαρή ουσία για 3 –4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Στραγγίζουμε τις αντσούγιες από το λάδι τους και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά βάζουμε τον χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και 1 πρέζα αλάτι, το κουνάμε καλά σαν σέικερ μέχρι να γίνει το μείγμα σαν γαλάκτωμα. Μεταφέρουμε το μπρόκολο με τις πιπεριές, τις ελιές  και το σκόρδο σε πιατέλα. Μοιράζουμε ανάμεσα στα λαχανικά, τις αντσούγιες και σκορπάμε επάνω το κουκουνάρι. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και σερβίρουμε μαζί με βραστές πατάτες.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος