banner
banner
banner

Μπρόκολο με γκοργκοντζόλα στο φούρνο

Συνταγή

Μπρόκολο με γκοργκοντζόλα στο φούρνο
Υλικά

1,5 κιλό μπρόκολο

200 γρ. γκοργκοντζόλα (ιταλικό τυρί)

5 αβγά

100 ml κρέμα γάλακτος

1 λεμόνι (το χυμό)

1/2 φλιτζ. τσ. καρυδόψιχα ολόκληρη

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 200°. Πλένουμε το μπρόκολο, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Το ψήνουμε στον αχνό μέχρι να μαλακώσει αρκετά αλλά όχι τελείως. Το βάζουμε σε σουρωτήρι και το περιχύνουμε με το λεμόνι. Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε την κρέμα. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ. Βάζουμε για 3-4 λεπτά τα καρύδια στο φούρνο να ψηθούν. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε στη βάση το μπρόκολο. Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε στην κρέμα. Σκεπάζουμε το μπρόκολο με την κρέμα, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό.



Σημ.: Το ίδιο φαγητό μπορεί να γίνει με ροκφόρ αντί για γκοργκοντζόλα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος