banner
banner
banner

Μπριζόλες με σάλτσα σκόρδου και κρασιού

Συνταγή

Μπριζόλες με σάλτσα σκόρδου και κρασιού
υλικά

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες

1 κεφάλι σκόρδο

2 φλ.τσ. ξηρό κόκκινο κρασί

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. θυμάρι

3 κ.σ. βούτυρο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
παρασκευή

Χωρίζουμε το κεφάλι σκόρδου στα δύο - χωρίς να κοπούν ενδιάμεσα σκελίδες- το λαδώνουμε, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200ο γιά 45' περίπου. Μόλις κρυώσει λίγο, πιέζουμε κάθε σκελίδα ώστε να βγει η μαλακή σάρκα. Λυώνουμε με πιρούνι τα σκόρδα και τα βάζουμε σε μπολ.

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις πασπαλίζουμε με θυμάρι. Τις ψήνουμε σε βαρύ τηγάνι με αυλάκια, ελαφρά βουτυρωμένο, γιά 3'-4' από κάθε πλευρά. Στο μεταξύ, λυώνουμε το μισό βούτυρο σε τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διάφανο, χωρίς να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με 1 1/2 φλ. κρασί και αφήνουμε 1' να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πουρέ του σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε. Μόλις ψηθούν οι μπριζόλες τις κρατάμε σε πιατέλα και ρίχνουμε στο καυτό σκεύος 1/2 φλ. τσ. κρασί. Το αφήνουμε 1/2' και κατόπιν το μεταφέρουμε, με τους χυμούς του κρέατος, στη σάλτσα του σκόρδου. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μειωθεί στο μισό. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε ζωηρά μέσα στη σάλτσα το υπόλοιπο βούτυρο. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως τις μπριζόλες, περιχυμένες με τη σάλτσα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος