Υλικά
4 μπούτια πάπιαςΥλικά
100 γρ. καρότο σε φέτες
100. γρ σέλερι σε φέτες
100 γρ. κρεμμύδι ξερό σε φέτες
100 ml ηλιέλαιο
1 μάτσο μυρώνια ψιλοκομμένα
1 μάτσο καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
500 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί
2 lt ζωμός κότας
5 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
3 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
1 φλούδα από ένα πορτοκάλι
300 γρ. μακαρούνες ή στριφτάρια ή γκαργκανέλι
100 γρ. βούτυρο
Φρέσκο θυμάρι
100. γρ. σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους πλευράς 1 εκ.
Εκτέλεση
Σε μία μια πυρίμαχη κατσαρόλα (που μπαίνει στον φούρνο) βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει και σοτάρουμε καλά τα μπούτια πάπιας μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρούμε τα μπούτια, αφήνουμε να κρυώσει το λάδι με το λίπος που έχει βγάλει η πάπια και μόλις στερεοποιηθεί (κρυώσει) το λίπος, το αφαιρούμε.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι και τα μπαχαρικά.
Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα μπούτια της πάπιας και τον ζωμό της κότας.
Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και βάζουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες στους 160οC.
Μόλις γίνουν τα μπούτια πάπιας τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σουρώνουμε τον ζωμό σε μία άλλη κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
Μέσα σε αυτό τον ζωμό βράζουμε τις μακαρούνες.
Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμες οι μακαρούνες ή όποιο άλλο ζυμαρικό έχουμε χρησιμοποιήσει, ρίχνουμε τη σελινόριζα.
Δένουμε το μείγμα με το βούτυρο και ρίχνουμε το θυμάρι, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες.
Σερβίρουμε σε πιάτα και τοποθετούμε επάνω από ένα μπούτι. *Η συνταγή είναι από το "Artisanal Lounge & Gardens" στην Κηφισιά.