banner
banner
banner

Μπουρεκάκια μελιτζάνας

Συνταγή

Μπουρεκάκια μελιτζάνας
Υλικά

(για περίπου είκοσι μπουρεκάκια)
½ κιλό φέτα
¼ μπλε τυρί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 αβγά
2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 μελιτζάνες φλάσκες σε λεπτές φέτες
Τριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα
2 αβγά χτυπημένα
2 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
Αλεύρι

banner
Εκτέλεση

Τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ανακατεύουμε σε μπολ τα τυριά, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα αβγά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν σαν αλοιφή. Βάζουμε λίγο από το μείγμα επάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τυλίγουμε σε ρολάκι. Πανάρουμε τα ρολάκια με λίγο αλεύρι, μετά σε αβγό και μετά στα ψίχουλα του ψωμιού. Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα σερβίρουμε με πικάντικη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Απόμερο στην Καρδίτσα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος