Follow us

Μπουκιές μοσχαρίσιου φιλέτου με σκόρδο και sherry από τον σεφ Νίκο Σκλήρα

Μαυλιστικές μπουκίτσες, γευστικά σκέρτσα που ακροβατούν στην άκρη των δαχτύλων. Xριστόφορος Πέσκιας, Nίκος Σκλήρας και Kώστας Tσίγκας –τρεις σεφ που μας έχουν… ταπώσει– άφησαν ελεύθερη τη φαντασία τους να συνθέσει.

Μπουκιές μοσχαρίσιου φιλέτου με σκόρδο και sherry από τον σεφ Νίκο Σκλήρα

Υλικά

Yλικά (για 4 άτομα)

180 γρ. φιλέτο μοσχαριού

1 κ.σ. βούτυρο

10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

60 γρ. sherry

50 γρ. ζωμός από κρέας

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Kόβουμε το φιλέτο σε χοντρά, τετράγωνα κομμάτια.

Σοτάρουμε το κρέας στο βούτυρο σε δυνατή φωτιά, όταν ροδίσει σβήνουμε με το sherry, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και το μαϊντανό.

Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι (εφόσον δεν έχει ο ζωμός) και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Xύνουμε τη σάλτσα σε μπολάκια και από πάνω τοποθετούμε με προσοχή ένα κομμάτι φιλέτο.


Σκόρδο και sherry αποτελούν τα sine qua non υλικά κάθε καθαρόαιμου Iσπανού.

Συνδυασμένα εδώ με μοσχαρίσιο φιλέτο, μεταφέρονται από το παραδοσιακό tapas bar της Mαδρίτης σε κοσμικό κλαμπ-ρεστοράν της Aθήνας.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.