banner
banner
banner

Mπουκιές κοτόπουλου με λεμόνι και σκόρδο

Συνταγή

Mπουκιές κοτόπουλου με λεμόνι και σκόρδο
Υλικά

500 γρ. κοτόπουλο στήθος χωρίς πέτσα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο πράσινο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
8 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
1 κ.σ. κοφτή πάπρικα
Χυμός 1 λεμονιού
2 -3 κ.σ. μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε το στήθος του κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο μεμβράνες και ρολάρουμε επάνω του τον πλάστη μέχρι να αποκτήσει πάχος 5 χιλ. Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε λωρίδες πλάτους περίπου 1 ½ εκ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου γυρίζοντάς τις με ξύλινη λαβίδα γύρω στα 5 λεπτά, ώστε να ψηθούν μέχρι μέσα και να πάρουν καστανό χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμυδάκι και το σκόρδο, σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τα αρωματικά 3-4 φορές με ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Σερβίρουμε αν θέλουμε με φέτες λεμόνι.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος