Follow us

Μπισκοτάκια – καρδούλες με άρωμα βανίλιας

Μπισκοτάκια – καρδούλες με άρωμα βανίλιας

Υλικά

Υλικά:

150γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

75γρ. κορν φλάουρ

1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη 

1 κ.γ. κοφτό  κανέλα

ξύσμα από 1 λεμόνι 

100γρ. άχνη ζάχαρη (ή λευκή κρυσταλλική αλεσμένη στο μούλτι ή μαλακιά καστανή ζάχαρη)

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να πλάθεται εύκολα.

Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια και θα δούμε ότι το μείγμα μας ψιχουλιάζει, δεν είναι ενιαίο από την αρχή.

Σιγά-σιγά με το ζύμωμα θα αρχίσει να γίνεται μαλακό.

Κάνουμε το ζυμάρι μια μπάλα, την κλείνουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να σφίξει.

Μετά τη μισή ώρα αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη.

Δίνουμε σχήμα στα μπισκότα με ένα κουπ-πατ σε σχήμα καρδούλας και φροντίζουμε να μην ξεπερνούν σε πάχος το 1- 1 1/2 εκατοστό.

Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά το πολύ, ίσα να πάρουν χρώμα.

Προσοχή, γιατί αρπάζουν εύκολα.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 5'-6' λεπτά τα μπισκότα επάνω.

Έτσι τα μπισκότα θα σφίξουν αμέσως στο εσωτερικό και θα γίνουν τραγανά.

Μετά, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε κρύα επιφάνεια και τα φυλάμε τα σε μέρος ξηρό και δροσερό, ώστε να διατηρηθούν τραγανά για πολλές μέρες. tips: Μπορούμε να τα στολίσουμε και με χρωματιστή ζαχαρόπαστα που βρίσκουμε εύκολα στο εμπόριο, για να γίνουν ακόμα πιο ελκυστικά.

Ανοίξτε τη ζαχαρόπαστα με τον πλάστη και κόψτε τη με το ίδιο κουπ-πατ που κόψατε τα μπισκότα.

Απλώστε στην επιφάνεια του κρύου μπισκότου ελάχιστο μέλι για να κολλήσει καλά η ζαχαρόπαστα.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.