Υλικά
150γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίουΥλικά:
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75γρ. κορν φλάουρ
1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
100γρ. άχνη ζάχαρη (ή λευκή κρυσταλλική αλεσμένη στο μούλτι ή μαλακιά καστανή ζάχαρη)
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να πλάθεται εύκολα.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια και θα δούμε ότι το μείγμα μας ψιχουλιάζει, δεν είναι ενιαίο από την αρχή.
Σιγά-σιγά με το ζύμωμα θα αρχίσει να γίνεται μαλακό.
Κάνουμε το ζυμάρι μια μπάλα, την κλείνουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να σφίξει.
Μετά τη μισή ώρα αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη.
Δίνουμε σχήμα στα μπισκότα με ένα κουπ-πατ σε σχήμα καρδούλας και φροντίζουμε να μην ξεπερνούν σε πάχος το 1- 1 1/2 εκατοστό.
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά το πολύ, ίσα να πάρουν χρώμα.
Προσοχή, γιατί αρπάζουν εύκολα.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 5'-6' λεπτά τα μπισκότα επάνω.
Έτσι τα μπισκότα θα σφίξουν αμέσως στο εσωτερικό και θα γίνουν τραγανά.
Μετά, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε κρύα επιφάνεια και τα φυλάμε τα σε μέρος ξηρό και δροσερό, ώστε να διατηρηθούν τραγανά για πολλές μέρες. tips: Μπορούμε να τα στολίσουμε και με χρωματιστή ζαχαρόπαστα που βρίσκουμε εύκολα στο εμπόριο, για να γίνουν ακόμα πιο ελκυστικά.
Ανοίξτε τη ζαχαρόπαστα με τον πλάστη και κόψτε τη με το ίδιο κουπ-πατ που κόψατε τα μπισκότα.
Απλώστε στην επιφάνεια του κρύου μπισκότου ελάχιστο μέλι για να κολλήσει καλά η ζαχαρόπαστα.