Υλικά
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΥλικά:
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
150γρ. αφέψημα πράσινου τσαγιού (σκέτο ή με άρωμα λεμόνι για ακόμα πιο έντονο άρωμα)
150γρ. ζάχαρη
200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Σταματάμε το χτύπημα και αρχίζουμε το ανακάτεμα με έναν αναδευτήρα στην αρχή κι έπειτα ζυμώνοντας με τα χέρια.
Ρίχνουμε πρώτα το αφέψημα τσαγιού, έπειτα το αβγό και μετά το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αν χρειαστεί, ρίχνουμε κι άλλο αλεύρι, για να μπορέσουμε να τη δουλέψουμε.
Σε μια λεία επιφάνεια, ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη μας και κόβουμε με ένα κουπ πατ τα μπισκότα μας σε ό, τι σχήμα επιθυμούμε.
Τα αραδιάζουμε όλα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά, με προσοχή γιατί καίγονται εύκολα.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη λαδόκολλα κι έπειτα καταναλώνουμε άμεσα ή τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί, μακριά από την υγρασία.