banner
banner
banner

Μπισκότα με τυρί

Συνταγή

Μπισκότα με τυρί
υλικά

2 γεμάτα φλ.τσ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
90 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι, τσένταρ, ρεγκάτο, κασέρι ή και φέτα σκληρή)
7 κ.σ. βούτυρο φρέσκο, από το ψυγείο
3/4 φλ.τσ. ξυνόγαλο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αβγό χτυπημένο, γιά το άλειμμα
ελάχιστο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
χοντρό αλάτι γιά πασπάλισμα (προαιρετικά)

banner
παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200o. Σε μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι, το μπέικιν και αφήνουμε στην άκρη. Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το κόβουμε σε κομματάκια. Τα ρίχνουμε στο μείγμα του αλευριού και τα τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνουν σαν χοντρά "ψίχουλα". Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τυρί και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα το ξυνόγαλο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μιά ζύμη. Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα ξυνόγαλο, αλλά προσθέστε το λίγο λίγο και μην παραζυμώσετε το μείγμα. Απλώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε πατώντας την ελαφρά με τον πλάστη ή με την παλάμη, σε χοντρό φύλλο 1-1 1/2 εκ. Κόβουμε σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια 4Χ4 ή 4Χ6 και τα τοποθετούμε σε ταψάκι καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Τα αλείφουμε με χτυπημένο αβγό. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε από πάνω ελάχιστο χοντρό αλάτι. Τα ψήνουμε γιά 15'-17' μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

tips: δεν χρησιμοποιούμε ποτέ έτοιμα τριμμένα τυριά στη μαγειρική, γιατί έχουν χάσει μέρος της γεύσης και της υγρασίας τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα γιά την παρμεζάνα. Μπορούμε να προσθέσουμε σ' αυτή τη συνταγή 1/3 κ.γ.πιπέρι καγιέν, αν δεν προορίζεται γιά παιδιά. Γίνεται ένα εξαιρετικό σνακ γιά απεριτίφ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος