Follow us

Μπισκ γαρίδας (Mezzo – Mezzo Cool)

Γαστρονομικά αραβουργήματα σε πιρούνια, κουτάλια, τσοπ-στικς, φλιτζάνια του καφέ... Τα εστιατόρια μας καλωσορίζουν όλο και συχνότερα με μπουκιές (και συχώριο!) που στέλνουν πριν την ώρα του τον ουρανίσκο στα ύψη. Διαλέξαμε και φέρνουμε στο τραπέζι σας τα amuse-bouches δέκα αθηναϊκών εστιατορίων που παίζουν δυνατά το σπινθηροβόλο παιχνίδι της signe μπουκιάς.

Μπισκ γαρίδας (Mezzo – Mezzo Cool)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Φλούδες και κεφάλια από γαρίδες

1 μέτριο κρεμμύδι

4 μέτρια καρότα

1 σέλινο

250 ml λευκό ξηρό κρασί

50 ml κονιάκ

10 ml λάδι μαγειρικής

Αλάτι, κόκκοι πιπεριού, νερό

Παρασκευή

Τσιγαρίζουμε τα κεφάλια και τις φλούδες της γαρίδας, σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί, εναλλάξ.

Προσθέτουμε τα ζαρζαβατικά, ρίχνουμε το νερό ώσπου να σκεπάσει την κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5 ώρες χωρίς καπάκι.

Περνάμε από ένα λεπτό σουρωτήρι το ζωμό, πολτοποιούμε τα κεφάλια, τις φλούδες και τα ζαρζαβατικά στο μπλέντερ και το ξαναπερνάμε από το σινουά.Σερβίρουμε σε ένα γυάλινο ποτήρι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.