Follow us

Μπιφτέκια με φακές και μανιτάρια

Μπιφτέκια με φακές και μανιτάρια

Υλικά

Υλικά

500 γρ. φακές βρασμένες και στραγγισμένες

500 γρ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φετούλες

100 γρ. καρύδια

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ κ. κ. ξερό θυμάρι

30 γρ. φρυγανιά τριμμένη

2 κ. κ. (10 ml) γούστερ σος (Worcestershire sauce) προαιρετικά

4 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Καβουρδίζουμε για 5 λεπτά τα καρύδια για να βγάλουν το άρωμά τους και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ για να τα ψιλοκόψουμε.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 1 κουταλιά ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν για 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπλέντερ, προσθέτουμε τις φακές και τη γούστερ σος -αν την χρησιμοποιήσουμε- και θέτουμε σε λειτουργία τη συσκευή.

Τέλος, προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια πάχους 1 εκ.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τα μπιφτέκια από 4 λεπτά από την κάθε πλευρά τους, μέχρι να σχηματίσουν τραγανή κρούστα.

Σημ.

Αν το μπλέντερ μας είναι μικρό, μπορούμε να πολτοποιήσουμε τα υλικά μας σε δόσεις ή να τα λιώσουμε στον κάδο του μίξερ ή με το ηλεκτρικό γουδοχέρι (πίμερ).

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.