banner
banner
banner

Μπιφτέκια με ανάμεικτο κιμά

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Υλικά
Υλικά

1 κ. κιμάς ανάμεικτος, χοιρινός και μοσχαρίσιος, μια φορά κομμένος
2 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
2 αβγά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. δυόσμος ξερός
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Λιώνουμε στη μουλινέτα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, τα αβγά χτυπημένα, το κρασί, τα ψίχουλα, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.  Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να μείνουν τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Τα ψήνουμε σε λαδωμένη σχάρα, που έχει κάψει (στα κάρβουνα, στο γκριλ ή σε μαντεμένια σχάρα). Σερβίρουμε αμέσως.


Α.Τ.

Updated: 21/09/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07/02/18



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος