banner
banner
banner

Μπιφτέκια κοτόπουλου με φαγόπυρο

Συνταγή

Μπιφτέκια κοτόπουλου με φαγόπυρο
Υλικά

1 κ. κιμάς από κοτόπουλο
2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
2 αβγά
1 μέτριο κρεμμύδι ξυσμένο
¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
4 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το φαγόπυρο: 
250 γρ. φαγόπυρο καβουρδισμένο (κάσα)*
750 ml ζωμός κοτόπουλου

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το φαγόπυρο: βάζουμε τον ζωμό και το φαγόπυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να απορροφηθεί ο ζωμός σχεδόν τελείως. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα ή βραστό νερό. Δοκιμάζουμε το αλάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια: βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, τα αβγά χτυπημένα, το κρασί, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, τον μαϊντανό  και αλατοπιπερώνουμε.  Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να μείνουν τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο αλειμμένο με ελαιόλαδο για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως, επάνω στο φαγόπυρο και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο.
*Το βρίσκουμε στα ρώσικα μπακάλικα. Αν δεν μας είναι εύκολο, μπορούμε να αγοράσουμε φαγόπυρο κανονικά και να το καβουρδίζουμε χωρίς λιπαρή ουσία σε χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος