Υλικά
υλικά
1 κ. κιμά γαλοπούλας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο λυωμένες
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. κοφτό πάπρικα
1 κ.γ. κίμινο ολόκληρο
1 κ.γ. κόλιαντρο κοπανισμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
παρασκευή
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μπαχαρικά ανακατεύοντας για 4'-5'.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στον κιμά μαζί με τη φρυγανιά, το μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και πλάθουμε χοντρά μπιφτέκια.
Τα αφήνουμε να σταθούν τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Τα ψήνουμε σε μαντεμένια σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου.
Συνοδεύουμε με ένα ντιπ γιαουρτιού.