Follow us

“Μπιφτέκια” από μήλα, ρύζι, ξηρούς καρπούς και σος ολαντέζ

“Μπιφτέκια” από μήλα, ρύζι, ξηρούς καρπούς και σος ολαντέζ

Υλικά

Υλικά

Για τα μπιφτέκια:

1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο και τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη

1 μέτριο κρεμμύδι

1 φλ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς ανάλατους και ελαφρά καβουρδισμένους (καρύδια, αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα, κάσιους, φουντούκια, κλπ, 

1 φλ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο βρασμένο

3 αβγά

1/3 φλ. λευκό κρασί ή σόγια με μειωμένο νάτριο 

2 κ.σ. κέτσαπ ή πελτέ ντομάτας

1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο

1 κ.σ. ξερή ρίγανη ή θυμάρι ή ματζουράνα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σος ολαντέζ:

2/3 φλ. βούτυρο αλατισμένο

3 κρόκοι αβγών

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

¼  κ.γ. ταμπάσκο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.

Βάζουμε τους κρόκους σε μπλέντερ και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ταμπάσκο και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο ενώ το μπλέντερ βρίσκεται σε λειτουργία.

Όταν γίνει το μείγμα απολύτως λείο, μεταφέρουμε τη σάλτσα σε πυρίμαχο μπολ και την διατηρούμε ζεστή σε μπεν μαρί.Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια: Τρίβουμε τους ξηρούς καρπούς στη μουλινέτα (όχι να γίνουν σκόνη) και τους μεταφέρουμε σε λεκάνη.

Περνάμε το κρεμμύδι μαζί με τα αβγά από τη μουλινέτα και ρίχνουμε το μείγμα μαζί με το βρασμένο ρύζι στους ξηρούς καρπούς.

Προσθέτουμε την κέτσαπ ή τον πελτέ, τη ρίγανη ή το θυμάρι ή τη ματζουράνα και το πιπέρι καγιέν ή το μπούκοβο.

Προσθέτουμε το κρασί ή τη σόγια, ζυμώνουμε, δοκιμάζουμε το αλάτι και πλάθουμε σε μπιφτέκια.

Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, πιέζουμε τα μπιφτέκια με την παλάμη μας να πλατύνουν και τα τηγανίζουμε από 3–4 από κάθε μεριά μέχρι να στερεοποιηθούν και να πάρουν καστανό χρώμα.

Ρίχνουμε επάνω 1 κουταλιά σος ολαντέζ και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

A.T.

Βάζουμε τους κρόκους σε μπλέντερ και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ταμπάσκο και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο ενώ το μπλέντερ βρίσκεται σε λειτουργία.

Όταν γίνει το μείγμα απολύτως λείο, μεταφέρουμε τη σάλτσα σε πυρίμαχο μπολ και την διατηρούμε ζεστή σε μπεν μαρί.Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια: Τρίβουμε τους ξηρούς καρπούς στη μουλινέτα (όχι να γίνουν σκόνη) και τους μεταφέρουμε σε λεκάνη.

Περνάμε το κρεμμύδι μαζί με τα αβγά από τη μουλινέτα και ρίχνουμε το μείγμα μαζί με το βρασμένο ρύζι στους ξηρούς καρπούς.

Προσθέτουμε την κέτσαπ ή τον πελτέ, τη ρίγανη ή το θυμάρι ή τη ματζουράνα και το πιπέρι καγιέν ή το μπούκοβο.

Προσθέτουμε το κρασί ή τη σόγια, ζυμώνουμε, δοκιμάζουμε το αλάτι και πλάθουμε σε μπιφτέκια.

Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, πιέζουμε τα μπιφτέκια με την παλάμη μας να πλατύνουν και τα τηγανίζουμε από 3–4 από κάθε μεριά μέχρι να στερεοποιηθούν και να πάρουν καστανό χρώμα.

Ρίχνουμε επάνω 1 κουταλιά σος ολαντέζ και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

A.T.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.