Υλικά
1 κ. κιμάς γαλοπούλας Υλικά
2 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
1 αβγό
1 κ.σ. ξύδι
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
½ φλ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 μικρή πρέζα ξερή ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα από καρπούζι και φέτα:
2 φλ. καρπούζι χωρίς σπόρους ψιλοκομμένο
1 φλ. φέτα χωρισμένη σε κομματάκια με το πιρούνι
1 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
2 κ.σ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμός λεμόνι ή λάιμ
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα με το καρπούζι και τη φέτα: σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το καρπούζι, τη φέτα και το κρεμμύδι.
Φτιάχνουμε ξεχωριστά το λαδολέμονο χτυπώντας καλά με τον αβγοδάρτη το λάδι με το λεμόνι ή το λάιμ με ελάχιστο αλάτι ή βάζουμε τα υλικά σε βαζάκι που κλείνει καλά και το χτυπάμε σαν σέικερ μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν γαλάκτωμα.
Περιχύνουμε με το λαδολέμονο το μείγμα του καρπουζιού, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη σε δροσερό μέρος να αναμιχθούν οι γεύσεις, όση ώρα ετοιμάζουμε τα μπιφτεκάκια.Φτιάχνουμε τα μπιφτεκάκια: ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, κατόπιν πλάθουμε τον κιμά σε 12 -14 μακρουλά, πλακουτσά μπιφτεκάκια.
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 250ο C και τα ψήνουμε επάνω σε σχάρα που έχουμε ντύσει με λαδωμένη λαδόκολλα (βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό).
Τα ψήνουμε 7 -8 λεπτά γυρίζοντάς τα μια φορά.
Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Ανακατεύουμε τη μέντα μέσα στη γαρνιτούρα του καρπουζιού και της φέτας και τη σερβίρουμε δίπλα στα μπιφτεκάκια, μαζί με πίτες για σουβλάκι ψημένες στη σχάρα.
Αν θέλουμε, βάζουμε επάνω σε κάθε πίτα 2 μπιφτεκάκια και 2 κ.σ από τη γαρνιτούρα, τυλίγουμε και το τρώμε όπως το σουβλάκι.
Α.Τ.