banner
banner

Μπέργκερ με τηγανητό αβγό

Συνταγή

Μπέργκερ με τηγανητό αβγό
Υλικά

300  γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
100 γρ. κολοκυθάκι τριμμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 αβγά
4 φέτες τυρί έμενταλ ή τσένταρ ή γκούντα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη γαρνιτούρα
Ντομάτα, μαρούλι ή σαλάτα, αγγουράκι τουρσί, κρεμμύδια σε φέτες ή αβοκάντο

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε το κολοκυθάκι σε σουρωτήρι με ένα βάρος επάνω, να βγάλει τα νερά του. Τηγανίζουμε το μπέικον σκέτο, σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό και να βγάλει το λίπος του. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το μπέικον, το κολοκυθάκι και πιπέρι. Πλάθουμε τέσσερα μπέργκερς και τα ψήνουμε σε λαδωμένη σχάρα. Χωρίζουμε τα ψωμάκια στα δύο και τα ψήνουμε στη σχάρα με την κομμένη μεριά προς τα κάτω. Τηγανίζουμε τα αβγά  αφήνοντας τον κρόκο όσο απαλό ή σφιχτό θέλουμε. Βάζουμε επάνω σε κάθε μισό ψωμάκι όποιο συνδυασμό από τις γαρνιτούρες μας αρέσει (ντομάτα, μαρούλι, σαλάτα, αγγουράκι τουρσί, κρεμμύδια σε φέτες, αβοκάντο) και ακουμπάμε το μπέργκερ. Το καλύπτουμε με ένα τηγανητό αβγό, αλατίζουμε τον κρόκο και σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι. Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος