Μπαστουνάκια με τυρί και πέστο

Συνταγή

Μπαστουνάκια με τυρί και πέστο
Υλικά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
50 γρ. γραβιέρα ή τσένταρ, ψιλοτριμμένα
50 γρ. παρμεζάνα, 
ψιλοτριμμένη
1 ολόκληρο αυγό και 
1 κρόκο
30  ml (2 κ. σ.) σάλτσα πέστο (κόκκινη ή πράσινη)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Κοσκινίζετε το αλεύρι και ρίχνετε μια πρέζα αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και δουλεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει τρίμματα.
Προσθέτετε 75 γρ. από τα τυριά και τα ανακατεύετε. Χτυπάτε το αυγό και τον κρόκο και το προσθέτετε στο αλεύρι μαζί με τη σάλτσα πέστο. Ζυμώνετε το μείγμα. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν θα μπορείτε να την πλάσετε σε μπάλα χωρίς να κολλάει. Απλώνετε τη ζύμη σε μία τετράγωνη επιφάνεια 28x23 εκ. την οποία έχετε πασπαλίσει με αλεύρι. Την κόβετε στη μέση και μετά κάνετε το κάθε κομμάτι 15 μπαστουνάκια. Καλύπτετε τη λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετείτε τα μπαστουνάκια επάνω στο χαρτί αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και βάζετε τη λαμαρίνα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Τα ψήνετε για 12-15 λεπτά, τα αφήνετε 5 λεπτά και μετά τα μεταφέρετε στη σχάρα.

Σημείωση: Αυτά τα απλά μπαστουνάκια με τυρί και πέστο συνοδεύουν ιδανικά τα ντιπ. Είναι ιδανικά για πάρτι και πικ νικ.

Εργαλεία που θα χρειαστείτε
σουρωτήρι, μπολ, κουτάλι, πλάστη, μαχαίρι, αντικολλητικό χαρτί, λαμαρίνα, σχάρα

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Μαγειρική για κορίτσια" των εκδόσεων Ψυχογιός.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος