Follow us

Μπαρμπούνια στη σχάρα με δάφνη, σκόρδο και ελιές

Μπαρμπούνια στη σχάρα με δάφνη, σκόρδο και ελιές

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλα ή 8 μέτρια μπαρμπούνια

χυμός 1 λεμονιού

3 σκελίδες σκόρδο 

½  φλ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο

2-4 μεγάλα ξερά φύλλα δάφνης (ανάλογα με τον αριθμό των ψαριών) πλυμένα, στεγνωμένα και χοντροθρυμματισμένα

1 φλ. πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι ψιλοκομμένες

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια, τα αλατίζουμε καλά μέσα έξω και τα βάζουμε σε ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο σε μονή σειρά.

Ανακατεύουμε σε μπολ τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη δάφνη και τις ελιές και χτυπάμε με ένα πιρούνι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τα ψάρια, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες, γυρίζοντας τα ψάρια μια φορά.

Τα ψήνουμε στη σχάρα 3 -5 λεπτά από κάθε μεριά, ανάλογα με το μέγεθος.

Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ: καλύπτουμε μια σχάρα με λαδόκολλα και κάνουμε πολλές σχισμές με κοφτερό μαχαίρι.

Αλείφουμε τη λαδόκολλα με ελαιόλαδο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180ο C και αραδιάζουμε τα ψάρια επάνω στη λαδόκολλα.

ρίχνουμε επάνω τη μισή από τη μαρινάδα που περίσσεψε, βάζουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί με νερό και φουρνίζουμε.

Ψήνουμε 5 λεπτά, γυρίζουμε τα ψάρια από την άλλη μεριά, τα αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και ψήνουμε άλλα 3 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως με φέτες λεμονιού.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.